subota, 13. veljače 2016.

BOLO DE ROLO


BOLO DE ROLO


Sastojci
Biskvit:
5 kom bjelanjaka
1 jušna žlica meda
5 žlica brašna
1 žlica velika i navršna puna kakaoa
2 žlice ulja
5 žumanjaka
1/2 kašič. praška za pecivo

Fil:

2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
1,5 dl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
Preljev: 100g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150g margarina

Priprema
1. Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.Za fil izmutiti slatko vrhnje,
u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,

želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste

 čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)
 preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg
 nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja,  drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim
 preljevom.

0 komentari:

Objavi komentar