subota, 13. veljače 2016.

PREKRASNA LIMUN TORTA

Prekrasnom limun tortom iznenadite i obradujte svoje ukućane. Čarobna limun torta postaće im omiljena zbog divne arome i bogatog, osvežavajućeg ukusa.Čarobna limun tortaPriprema

Pjenasto izmiksati jaja s toplom vodom pa dodati šećer i vanilin šećer i miksati još 2 minuta. Potom dodati brašno, gustin i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješati. Smjesu izliti u kalup obložen s pek papirom. Peći u rerni zagrijanoj na 200°C oko 25-30 minuta. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru presjeći na četiri dijela. Za limun kremu rastopiti puter pa mu dodati šećer i žumanca. Kuvati na pari uz stalno mešanje. Kad se krema zgusne, dodati sok od limuna i sve dobro umutiti i ostaviti da se ohladi. Za puter kremu skuvati puding od vanile pa mu dodati puter i sve mješanjem sjediniti u finu kremu. Čarobna limun torta se filuje sljedećim redosljedom: prvu koru premazati s polovinom limun kreme, staviti drugu koru i premazati je s 1/3 puter kreme, staviti treću koru i premazati je s drugom polovinom limun kreme, staviti četvrtu koru i premazati je s puter kremom. Na kraju limun tortu ukrasiti s kriškama limuna. Sastojci Kora 4 jaja 2 kašike vode 150 g šećera 1 vanilin šećer 100 g brašna 100 g gustina 2 kašikice praška za pecivo Limun krema 125 g putera 175 g šećera 4 žumanca 125 ml soka od limuna Puter krema 1 vanilin puding 60 grama šećera ½ l mlijeka 250 g putera Autor: Hasiba-Bubi Adams Tadžić

0 komentari:

Objavi komentar