subota, 13. veljače 2016.

SAVRSENE GRIZ KNEDLE (KOJE SE NE RASPADAJU) UZ OVAJ MALI TRIK

SAVRSENE GRIZ KNEDLE (KOJE SE NE RASPADAJU) UZ OVAJ MALI TRIK

SASTOJCI
100 gr pšeničnog griza
50 gr masnoće (ja koristim maslac)
1 jaje srednje veličine
sol, muškatni oraščić, biber

PRIPREMA
Sve sastojke pomiješati i O D M A H uz pomoć dvije kavene zličice oblikovati knedle i spuštati u provrelu juhu.
Juha nipošto ne smije kipjeti da prebacuje “ključ” već mora biti iznad same točke vrelišta.

Poklopite juhu i ostavite tako sasvim lagano kuhati oko 20 minuta, zatim isključite temperaturu i ostavite
još narednih desetak minuta.
Knedle se oblikuju tako da jednom žličicom zagrabite masu i s drugom bočno “ukradete” iz prve i tako
naizmjenično dok ne oblikujete savršenu knedlu.
Vazno je da ODMAH pošto ste napravili smjesu ubacujete knedle u kipuću vodu, jer samim stajanjem griz povuče
 u sebe “vezivo” od masnoće i jaja i pri tom se knedle raspadaju.
Nisam baš oduševljena, kad moji ukućani traže ove knedle, jer mi to valjanje iz jedne u drugu žličicu oduzme
 puno vremena.
Al volim da je pod “špagu”…:))

0 komentari:

Objavi komentar