Fantastična Rafaelo torta Ova torta će vam pružiti potpuni užitak sa svakim zalogajem i sa njom nikada ne možete pogriješiti. Sastojci Za biskvit:
7 bjelanjaka 150 grama šećera 1 vrećica vanilin šećera 1 vrećica praška za pecivo 70 grama pšeničnog oštrog brašna 150 grama kokosovog brašna Za kremu: 7 žumanjaka 2 vrećice pudinga od vanile 700 ml mlijeka 100 grama maslaca 100 grama šećera u prahu 500 ml slatke pavlake Još potrebno: 12 komada petit beurre keksa oko 100 ml mlijeka Za posipanje: 50 grama kokosovog brašna Priprema Za biskvit: Bjelanjke izmiksajte u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelancima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno. Smjesu prebacite u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta, dok površina ne postane lagano žuta. Biskvit ohladite i stavite na tanjir tako da gornju stranu okrenete prema dole.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka. Za kremu: Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da se kuha i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte mikserom i umiješajte u hladnu kremu. Slatku pavlaku izmiksajte u šlag i umiješajte u kremu.Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite keks koji ste umočili u smjesu mlijeka. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
0 komentari:
Objavi komentar