petak, 12. veljače 2016.

Pamuk kifle sa domacim pekmezom

Pamuk kifle sa domacim pekmezom

2 jajeta 2 dl ulja 3 dl mleka 1 kašika suvog kvasca 100 g šećera oko 700 g brašna Za fil: džem od šljiva ili kajsija Za sirup: 200 g šećera 3 dl vode Za posipanje kiflica: 100 g kokosa ili secer u prahu U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup znaci samo umociti kao piskote kad umacete pa posuti kokosom ili secerom u prahu

0 komentari:

Objavi komentar