subota, 13. veljače 2016.

Krumpir salata sa rikolom


  Krumpir salata sa rikolom

 
Krumpir je svakako namirnica koju najčešće koristimo za prilog raznim jelima. Ovo je recept za salatu od
krumpira koja se izuzetno se slaže sa ribom na gradela ili prženom, bilo to srdele, trilje, moli ili slična
riba. Ne može biti jednostavnije i brže.

Sastojci:

• ½ kg krumpira
• 3 mlada luka
• 100 dkg rikole (rukole)
• maslinovo ulje
• domaći ocat


Priprema:
Krumpir skuhajte u kori. Dok je još topao ogulite ga, pa u njega nasjeckajte mladi luk, dodajte sol,
 papar  te umiješajte rikolu i začinite sa maslinovim uljem i domaćim octom. Rikola će od toplog krumpira
 pustiti malo svog mirisa. Za ljetne ručke najprije dobro ohladite u hladnjaku i poslužite, a zimi može
 biti na sobnoj temperaturi.

Za sve one koji vole da rikola bude svježa, krumpir ohladite, začinite, te prije samog posluživanja dodajte
rikolu te začinite octom. Tako rikola neće uvenuti.

0 komentari:

Objavi komentar