nedjelja, 14. veljače 2016.

Pituljice


Pituljice

Sa pilecim bijelim mesom i povrcem.Divne su

    TIJESTO:
    1\2 kg. brasna
    malo soli
    1 kasika ulja
    topla voda za zamjesiti tijesto
    FIL:
    250 gr. piceceg bijelog mesa
    1 krompir
    1 manja tikvica
    1 mnja glavica luka
    3 kasike kajmaka
    so,vegeta,biber,ulje
    Priprema
        1.
        Od navedenih sastojaka zamjesiti srednje gusto tijesto.Ostaviti da odmori pola sata.Podijeliti na
        2 loptice.Razvuci oklagijom sto tanje i premazati uljem.Ostaviti da tijesto omekani oko 20 minuta.
        Poslije lagno razvuci rukama,pouljiti,filovati i motati sa obe strane u rolne.Sjeci zeljene komade
        tijesta i umotati u male pituljice.Staviti u pomascen pleh i peci na 200 stepeni dok dobro ne
        porumeni.
        2.
        Za fil meso sitno isjeckati i pobiberiti.Peci na tavi da blago porumeni.Skinutu sa vatre da se
        prohladi.Navedeno povrce sto sitnije isjeckati,dodati mesu.Zaciniti solju i vegetom.Dodati kajmak
        i svu smjesu dobro promijesati.Mozete smjesi dodati malo ulja ako zelite
        3.
        Na kraju 2 dcl.vode pomijesati sa malo ulja i to prokuhati.Zaliti pecene pituljice i vratiti ponovo
        u rernu dok tekucina ne ispari.Prijatno!

 

0 komentari:

Objavi komentar