Pituljice
Sa pilecim bijelim mesom i povrcem.Divne su
TIJESTO:
1\2 kg. brasna
malo soli
1 kasika ulja
topla voda za zamjesiti tijesto
FIL:
250 gr. piceceg bijelog mesa
1 krompir
1 manja tikvica
1 mnja glavica luka
3 kasike kajmaka
so,vegeta,biber,ulje
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamjesiti srednje gusto tijesto.Ostaviti da odmori pola sata.Podijeliti na
2 loptice.Razvuci oklagijom sto tanje i premazati uljem.Ostaviti da tijesto omekani oko 20 minuta.
Poslije lagno razvuci rukama,pouljiti,filovati i motati sa obe strane u rolne.Sjeci zeljene komade
tijesta i umotati u male pituljice.Staviti u pomascen pleh i peci na 200 stepeni dok dobro ne
porumeni.
2.
Za fil meso sitno isjeckati i pobiberiti.Peci na tavi da blago porumeni.Skinutu sa vatre da se
prohladi.Navedeno povrce sto sitnije isjeckati,dodati mesu.Zaciniti solju i vegetom.Dodati kajmak
i svu smjesu dobro promijesati.Mozete smjesi dodati malo ulja ako zelite
3.
Na kraju 2 dcl.vode pomijesati sa malo ulja i to prokuhati.Zaliti pecene pituljice i vratiti ponovo
u rernu dok tekucina ne ispari.Prijatno!
nedjelja, 14. veljače 2016.
Pituljice
00:21:00
No comments
0 komentari:
Objavi komentar