nedjelja, 14. veljače 2016.

Zapečeni krompir



Zapečeni krompir
4 osobe

    Krompir (1kg-1,5kg , dovoljno da pokrije tepsiju u kojoj spremate)
    Začini (kumin, biber,so,aleva paprika)
    Malo ulja i maslaca
    Kačkavalj (oko 100g)
    Nekoliko listića pečenice
    Priprema
        1.

        Oljuštiti krompir i iseći na kriške. Staviti ga u tepsiju i nauljiti, ali rukama jer je bitno da
        svaka kriška bude nauljena zbog lakšeg lepljenja začina na njih.

        Dodati začine:kumin, so, biber, alevu papriku.

        Preko svega  narendati listiće maslaca (mnogo je ukusnije ako se doda maslac, a ne da bude pečeno
        samo na ulju)

        Peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata (možda i malo duže, zavisi od rerne, bitno je da je mek,
        jer nastavak pečena je vrlo kratak)

        Izvaditi tepsiju i preko krompira ravnomerno nabacati izrendan kačkavalj i listiće pečenice.

        Vratiti na jos 5-10min.

        Ja pečem još 5 min, a onda ostavim u isključenoj rerni još neko vreme, tek toliko koliko mi je
        potrebno da napravim salatu (praziluk, izrendana bela rotkva, celer, kupus, so, maslinovo ulje i
        sirće).

0 komentari:

Objavi komentar