Sastojci TIJESTO 1kg Podravka mješavine za krafne 2,5 dcl Mlijeka 2,5 dcl Vode 1 sviježa germa(kvasac) 2 vanilin šećera 1 limun(korica) 2-3 jušne žlice ruma 0,5 dcl ulja 1 bjeljanjak pekmez za punjenje po želji Dodaj u popis za kupnju Coolinarika zna koji su recepti najbolji! Uz newsletter znat ćeš i ti! Dnevni Mjesečni Priprema 1. Izmješajte germu smalo tople vode i malo brašna pa neka se diže 15-tak 2. minuta.U brašno dodajte dignutu germu i mlijeko, vodu ,vanilin šećer, limun, rum i ulje.Umijesite glatko tijesto i pustite neka se diže 50-tak minuta. 3. Razvaljajte i sa večom čašom režite krafne.Na jedan krug stavite pekmez po želji rub premažite bjelanjkom i stavite na to drugi krug i manjom čašom ponovno režite .Ostavite još stajati oko 15-tak minuta. 4. Pecite krafne u večoj količini ulja prethodno dobro zagrijanog oko 3min pokrivene poklopcom, a zatim ih okrenete i kratko pecita otkrivene s druge strane. 5. Još tople posipajte šećerom u prahu
0 komentari:
Objavi komentar